torstai 17. tammikuuta 2013

Rakkaudella äidille

Vuoden ensimmäinen valmis työ. Torkkupeitto äidille, 60-vuotis päiväksi. Alunperin oli tarkoitus tehdä neulotuista tilkuista ja muutamasta isoäidin neliöstä torkkupeitto, mutta suunnitelmat muuttuivat puikkojen kilinän myötä.

 
Peite valmistui kolmessa viikossa, tosin yksi niistä viikoista oli lomaviikko, jolloin neulontatuokiot venyivät välillä kohtuullisen pitkiksi.. :)
 
 

Reunat huolittelin virkkaamalla simpukkarivistön valkealla.
Taakse tikkasin käsin pehmeän flanellikankaan, jotta peiton alla on mukavampi köllötellä viileämpinä kesäiltoina riippukeinuissa.

Koko perhe osallistui peiton tekoon. Pojista jokainen neuloi yhdestä suikaleesta yhden kerroksen.. Tyttö virkkasi yhden isoäidin neliön.. Ja Mies ulkoilutti koiria, jotta minä sain keskittyä siihen tikkaamiseen. Joka ei ensikertalaiselta oikein kaupan tasolle yltänyt. Vaan mitä sen on väliä, työssä näkyy käsintehdyn, ja rakkauden, leima.


Mukaan mahtui kuva nuoresta perheestä 42 vuotta sitten. Puoliso palvelemassa maataan, nuori äiti, 17 v. yksin pienen tyttären kanssa. 

 
Neulotulle puolelle ompelin tilkkuja, joihin on t-paita paperilla silitetty kuvia synttärisankarin elämästä. Kuvia olisi ollut vielä niin monta muutakin, vaan peitosta olisi tullut huikean kokoinen jos kaikki ihanat muistot elämän varrelta olisi mukaan laittanut.


 

Tässä synttärisankari n. 59 ½ vuotta sitten. .

Työ on neulottu Novitan seiska veikasta, ja lankaa kului kaikkiaan 1169 g. Ja suunnilleen puolet oli ostettu tätä projektia varten. Joten varastosaldo pieneni tässä projektissa. Jippii minä! Varastoja en ole koskaan punninnut, mutta erinäisiä löytyy.. yhden kapioarkullisen, yhden rottinkiarkullisen, rottinkikorillisen, viinilaatikollinen + kaikki ne, jotka ovat jossain työssä kesken... :)

Juuri tänään Miehelle selitin, että lankashoppailu toimii terapiana arjen masennusta vastaan... Ei mennyt läpi. Ihmeellinen ukkeli... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti