torstai 20. kesäkuuta 2013

Hyötykasveja kierrätyshenkeen juhannuksen helteitä odotellessa

Mahtavaan blogiin, tee se itse puutarhaan, pääsin minäkin kirjoittajaksi, joten pakkohan se oli kuvata omastakin pihasta kierrätysideaa.. :)
 
Lipasto ei ole kotoa, vaan työpaikalta. Tuossa talvella huoltomiehemme oli sitä roskikseen kantamassa kun jalat olivat lohjenneet. Äkkiä siihen väliin juoksin, että "ei ei ei mä vien sen kotiin!". Hivenen oma mies nikotteli, kun raijasin tämän elämää nähneen laatikoston alakertaan, varsinkaan kun minulla ei ollut mitään käsitystä mitä sillä tekisin! Mutta olin varma, että kyllä minä jotain kivaa tästäkin keksin.
 
Ja niin keväällä taimien ponnistella olohuoneen ikkunalla päätin, että tästähän tulee mahtava kukkaruukku.. Ja sitten, että eikun tässä kasvatinkin salaatteja.. No loppujen lopuksi tähän kotiutuivat kesäkurpitsat. Neljä tainta tähän istutin. Multatila jää kovin matalaksi, mutta kokeilenpa kuitenkin. Ainakin ovat kovasti kasvaneet, kukkivat ja jo pienen pieniä kesäkurpitsan alkujakin näkyy.. Vaikka Neo aina välillä törmää tähän, sijaitsee näet takapihalla, eli toisin sanoen koirapihalla.
 


Kurpitsalipaston takana siintävässä kasvihuoneessa on hikinen tunnelma. Aivan liian lähekkäin kasvatetut tomaatit kasvavat paremmin kuin kertaakaan aiemmin (minulla siis), ja osassa on jo lupaavan näköisiä tomaatteja!
 
 
Ja ylpeyden aiheeni!! Kaksi kesää sitten kokeilin kurkun kasvatusta. Ostin taimen, ja se kasvoikin vaikka kuinka. Vaan satona oli yksi pieni karvas kurkku. (Ja kyllä, käytin hyväksi havaittua pölytyskonstia, sivellintä)
Viime vuonna en kurkkuihin ajatustakaan uhrannut, vaan tänä keväänä jotenkin Exotic Cardenista jäi ostoskoriin myös pussillinen kurkun siemeniä. Taisin kuusi siementä kylvää, kaikki itivät, ja kaksi niistä kelpuutin kasvihuoneeseen. Ja voi sitä riemua, kun huomasin tämän...
 
 
  Meille on tulossa kurkkuja!! :)
 
Olen saanut uusia lukijoita! Todella kivaa! Toivotan teidät oikein lämpimästi tervetulleiksi tämän kosmoskukan kanssa!
 
 
Oikein ihanaa Juhannusta! Olkoon se rauhallinen, lämmin ja turvallinen kaikille!
<3
 
 

4 kommenttia:

 1. IHANA, IHANA IHANA!! kyllä kelpaa kesäkurpitsojen kasvaa lipastossa.
  Oikein mukavaa juhannusta.

  VastaaPoista
 2. Kiva että lähdit mukaan Tee se itse -blogiin, kiitos. Sinullahan on jo mahtava sato tuloillaan ! Hienoa, hyvin onnistuneet kasvatukset. Hyvää juhannusta !

  VastaaPoista
 3. Meinasi silmät tippuaa päästä, kun katselin lipastoa...ihan "väärässä" blogissa...:))
  Täällä ei ¨tomatti edes kuki, nuppuja sentään jo on.
  Aurinkoista juhannusta...poiketkaa jos kerkiätte...:))

  VastaaPoista
 4. Wau, mikä lipasto!

  Hyvää juhannuspäivää

  VastaaPoista