sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Uusi huivi

Ihanuuksien ihanuus, uusi huivi, valmistui tällä viikolla! Tykkään todella, todella paljon!  Kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle ihanuudelle. Tai sitten kuvaajan taidot eivät riitä.. :)
 

 Eilen ja yöllä satoi mukavasti runsas kerros puhdasta lunta, jonka päällä huivi oli hyvä kuvata. Vaikka kevät kyllä olisi enemmän mieluinen. Vaan onhan tuo sieltä tulossa, linnut kovasti sirkuttaa jo aamuisin kevät rinnassaan..


Huivin ohje löytyy Novitan kevät 2013 lehdestä. Ohjeen mukainen lankamäärä vain ei ihan riittänyt, jäi mintusta Rosesta muutama kerros tekemättä kun lanka loppui. En sitten malttanut jättää työtä odottamaan että olisi lankakaupoille ehtinut, joten valmistui hieman pienempänä. Vaan kyllä tuota kokoa silti huivilla on riittämiin.


En tullut mitanneeksi huivin mittoja, mutta lankoja kului kahta väriä Rosea, Sädettä, Keloa ja Usvaa yhteensä 276 g. Kaikki langat oli ostettu tähän projektiin, joten varastot eivät vähentyneet yhtään. Vaan ei väliä, tämä on niin IHANA!


 Ja kyllä sitä kevättä yritetään sisällä hieman auttaa. Amppelipetunian taimet pinnistävät kovasti maan pinnalle. Tänään koulin osan niistä yksikseen. Ja totesin, että jos nyt nämäkin lähtevät hyvin kasvuun, mulla taitaa olla n. 20 ylimääräistä amppelipetuniaa... :) Itivät paljon paremmin kuin odotin.


Tänään laitoin multaan ensimmäiset tomaatit, riippalobeliat, mustat ja värikkäät orvokit, ja jotain muutakin, mutta en nyt muista mitä. Enkä jaksa vääntäytyä katsomaan mitä niissä lapuissa lukeekaan.


Lopuksi viime kesänä kylvettyjä pelargoneja. Olivat raukat mini-mini-mittaisia viime vuonna. Yhtään kukkaakaan eivät ehtineet kesän aikana saamaan nupulle. Talven viettivät kellarissa, pimeässä ja viileässä. Enkä käynyt kertaakaan kastelemassa. Jokin aika sitten toin sisälle, leikkasin matalaksi, ja nyt nämä kaunokaiset kasvavat kohisten!

Ihanaa alkavaa viikkoa!
 

2 kommenttia:

  1. Huivi ON ihana...kun kuvat suurentaa sen näkee hyvin.
    APUA...minulla ei vielä ole siemenen siementä ostettuna...saatika sitten kylvettynä...:)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana huivi.

    Hyvältä näyttää myös siun viljelykset.

    VastaaPoista